Σε ό,τι αφορά το υλικό που ακολουθεί, η συγγραφή των στόχων και των ερωτήσεων του κάθε μαθήματος, καθώς και η δημιουργία και η επιμέλεια των ασκήσεων, έγιναν από τους εκπαιδευτικούς Κλεονίκη Δράγιου και Ιωάννη Νομικούδη και αποτελούν πνευματική τους ιδιοκτησία.


 • Με το μάθημα της Γλώσσας της Έκτης τάξης οι μαθητές θα ασχοληθούν με τον αφηγηματικό και περιγραφικό λόγο, επεξεργαζόμενοι λογοτεχνικά, ενημερωτικά και πληροφοριακά κείμενα, μικρές αγγελίες, άρθρα, σχόλια, ημερολόγια, ειδήσεις, συνεντεύξεις, προσωπικές μαρτυρίες, εικονογραφημένες ιστορίες, παρουσιάσεις και κριτικές έργων και διαφημίσεις. Επίσης, με τον κατευθυντικό λόγο μέσα από την επεξεργασία λογοτεχνικών κειμένων, οδηγιών, συνταγών, διαφημιστικών κειμένων, άρθρων, ρεπορτάζ, κειμένων στο διαδίκτυο και αφισών.


 • Στα Μαθηματικά της Έκτης τάξης οι μαθητές ξεκινούν με φυσικούς και δεκαδικούς αριθμούς, συνεχίζουν με στρογγυλοποιήσεις, διαιρέτες, ΜΚΔ, πολλαπλάσια, ΕΚΠ, δυνάμεις και πράξεις ανάμεσα σε κλασματικούς αριθμούς, κατόπιν με εξισώσεις, μεταβλητές και αγνώστους. Προχωρούν με αναλογίες, λόγους, ανάλογα και αντίστροφα ποσά και μεθόδους λύσεις προβλημάτων, ποσοστά και γραφήματα. Στη συνέχεια ασχολούνται με τη μέτρηση του χρόνου, των χρημάτων, του μήκους, της μάζας, του όγκου και της επιφάνειας, με μοτίβα και τέλος στη Γεωμετρία ασχολούνται με γωνίες, σχήματα, επιφάνειες, εμβαδά, στερεά σώματα και όγκους


 • Στην Ιστορία της Έκτης τάξης οι μαθητές διδάσκονται τα γεγονότα από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους μέχρι σήμερα. Μαθαίνουν για την Τουρκοκρατία και το πώς οργάνωσαν οι Έλληνες τη ζωή τους τότε και πώς αντιστέκονταν στους Τούρκους. Μετά πώς ξεκίνησε η επανάσταση του 1821, τα σημαντικότερα γεγονότα της και πώς έγινε η Ελλάδα ανεξάρτητο κράτος. Στη συνέχεια για το μακεδονικό ζήτημα, τους Βαλκανικούς πολέμους, τη Μικρασιατική εκστρατεία, το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, τον εμφύλιο, το κυπριακό και την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρώπη.


 • Στα Θρησκευτικά της Έκτης τάξης οι μαθητές καλούνται να γνωρίσουν τις βασικές παραστάσεις, τις έννοιες και τα σύμβολα της ορθόδοξης πίστης και ζωής, να συνειδητοποιήσουν την αγάπη του Θεού για τον κόσμο, τη σημασία του Ευαγγελίου για τη ζωή και τον πολιτισμό μας, να καλλιεργήσουν την αλληλεγγύη και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, να σεβαστούν και να προστατέψουν το περιβάλλον και την πολιτισμική κληρονομιά της ανθρωπότητας και να κατανοήσουν την έννοια του ενεργού μέλους της εκκλησιαστικής κοινότητας.


 • Στη Φυσική της Έκτης τάξης οι μαθητές διδάσκονται για τις μορφές και πηγές ενέργειας, το πετρέλαιο, τους ορυκτούς άνθρακες, το φυσικό αέριο, τις ανανεώσιμες και μη πηγές ενέργειας, τη θερμότητα και τους τρόπους που μεταδίδεται.
  Στη συνέχεια για το κύτταρο, τα φυτά και τα ζώα και τις λειτουργίες τους, τα οικοσυστήματα, το αναπνευστικό σύστημα και το κυκλοφορικό σύστημα. Κατόπιν για τον ηλεκτρομαγνητισμό και το φως, τα οξέα, τις βάσεις και τα άλατα, τις μεταδοτικές ασθένειες, την προστασία από τα μικρόβια και το αναπαραγωγικό σύστημα.


 • Στη Γεωγραφία της Έκτης τάξης οι μαθητές μαθαίνουν για το σχήμα και τις κινήσεις της Γης στο διάστημα, τους πόλους, τον Ισημερινό, τους παράλληλους και τους μεσημβρινούς, το φυσικό περιβάλλον με τις θάλασσες, την ατμόσφαιρα, το ανάγλυφο της Γης, το κλίμα, τις οροσειρές και το υδρογραφικό δίκτυο και τις ανθρώπινες δραστηριότητες.
  Συνεχίζουν με τον πληθυσμό και τη ζωή των ανθρώπων σε διάφορα μέρη της Γης και την εξέταση του διαμελισμού, του κλίματος, της χλωρίδας, της πανίδας, των κρατών και του πολιτισμού των χωρών της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ωκεανίας.


 • Στα Αγγλικά της Έκτης τάξης οι μαθητές μαθαίνουν λέξεις και θέματα για τις πολυπολιτισμικές τάξεις, για τα καταστήματα, την αγορά και τα ψώνια, για πλάσματα της φαντασίας, για την ιστορία του αεροπλάνου, για ταξίδια στο χρόνο. Επίσης, για το πώς να μιλούν για τον εαυτό τους και την μελλοντική εργασία τους, πώς να μοιράζονται τις εμπειρίες τους, για μουσικά όργανα και μουσική, για τη ζωή στη Γη και για διασκέδαση.